Hokejový klub SK Prostějov 1913 zakládá seniorský A tým. Tvoří jej mladí odchovanci klubu společně se zkušenými hokejisty, které si publikum pamatuje z dřívějších let. Jako amatéři nastoupí do krajského přeboru. Úvodní zápas proběhne už v sobotu 16. září na ledě Břeclavi. Před domácím publikem odehrají hokejisté první soutěžní utkání 28. září proti Uherskému Hradišti. Klání začne v 18 hodin na prostějovském zimním stadionu.

„V nové týmu se bude mísit mládí juniorů se zkušenostmi matadorů. Chceme hrát hokej pro lidi a reprezentovat naše město,“ říká jednatel nového seniorského oddílu Karel Piňos. „Do našeho premiérového ročníku vstupujeme s očekáváním a pokorou, ale současně s velkým odhodláním a chutí být úspěšní. Osobně se těším na nové sportovní zážitky a přátelská setkání na prostějovském zimáku. Držte nám pěsti a přijďte nás podpořit, budeme se těšit!“ dodává Karel Piňos.

Trenérem A týmu bude Michal Janeček. „Do nové sezony jdeme s cílem zapracovat mladé hráče do sestavy,“ říká ke startu nového projektu. K dispozici bude mít 33 hráčů. Mezi nimi diváci najdou známá jména, k nimž patří například Michal „Benzín“ Černý, bývalý český reprezentant Marek Černošek, Zdeněk Novosad a Václav Meindl. Celou sestavu zájemci najdou na webu klubu.

Nový klub má také podporu města Prostějova. „Přeji klubu, aby se mu dařilo a aby na zápasy chodilo hodně diváků. Je důležité děti a mládež udržet u sportu, který má zásadní vliv nejen na jejich zdraví, ale hraje důležitou roli v řadě dalších dovedností. Moc rád se na tým přijdu také podívat,“ uvedl na tiskové konferenci klubu primátor Prostějova František Jura.

„Myšlenka spolupráce mladých hráčů se staršími se mi moc líbila. Už nyní mohu říct, že mladí kluci mezi nás dobře zapadli,“ konstatoval Dalibor Sedlář, který jako brankář okusil první i druhou ligu.

K iniciátorům myšlenky nového seniorského týmu patřil Radek Mudrla„Moje myšlenka byla taková, aby kluci vyrůstající v naší mládeži nemuseli po přechodu mezi dospělé složitě hledat místo jinde, nebo třeba i předčasně končit s kariérou. Teď máme svůj vlastní tým mužů, kde kluci z juniorky SK 1913 dostanou šanci nastupovat po boku zkušených borců, kteří toho mají hodně za sebou a v hokeji něčeho dosáhli. Pro mladé hráče jde o zajímavou výzvu i velkou motivaci, navíc pod vedením trenéra Michala Janečka, který je zároveň koučem našeho juniorského kolektivu a má tak o místních nadějích dokonalý přehled. Prioritou tedy je možnost mladých prostějovských hokejistů pokračovat dál v mužské kategorii tady doma místo toho, aby se sportem třeba úplně skončili,“ nastínil Radek Mudrla.

Share This